Uutiset

Tulevana viikonloppuna kuorolaulutaiteesta voi nauttia sekä Helsingissä että Jyväskylässä, kun Finlands svenska sång- och musikförbund, Sulasol ry ja Suomen Työväen Musiikkiliitto ry järjestävät kuorolaulua ja musiikkia juhlistavat tapahtumat! Monipäiväiset tapahtumat kokoavat yhteen 3 400 eri ikäistä laulajaa ja soittajaa ympäri Suomea ja Pohjoismaita. Näillä tapahtumilla juhlistetaan myös sitä, että pitkän tauon jälkeen on taas mahdollista nauttia yhdessäolosta ja tuoda uutta virtaa pandemian vuoksi pysähdyksissä olleeseen toimintaan. Yleisön puolella on vielä tilaa, tervetuloa!

Sång- och musikfesten, Suomenruotsalaiset laulu- ja soittojuhlat, järjestetään Helsingissä. Laulujuhlien kohokohtiin kuuluvat avajaiskonsertti Tuomiokirkon portailla ja pääjuhlakonsertti Oodin edessä. Kesäisissä konserteissa kuullaan kokoelma uusia sekä perinteisiä teoksia, jotka kuvailevat kesää, merta ja kansanlauluja. ”Mahtavaa päästä viettämään juhlia Helsingissä yli 70 vuoden tauon jälkeen!” iloitsee FSSMF ry:n toiminnanjohtaja Henrik Lillhannus.

Lue lisää: festival22.fi

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlilla Jyväskylässä juhlitaan satavuotiasta Suomen Laulajain ja soittajain liittoa. ”On hienoa, että Jyväskylän kaupunki ottaa meidät vastaan, onhan Suomen ensimmäisiä laulujuhlia juhlittu Jyväskylän Lounaispuistossa jo vuonna 1884. On ollut mahtavaa nähdä, kuinka innokkaasti paikalliset kuorot ovat osallistuneet talkoisiin”, toteaa Sulasolin toiminnanjohtaja Sanna Katajavuori.

Lue lisää: laulujuhlat.fi

16. Pohjoismainen työväen musiikkijuhla järjestetään Helsingissä. Tätä Nordiska Arbetarsångar- och Musikerförbundetin (NASOM) juhlaa isännöi Suomen Työväen Musiikkiliitto. ”Hakaniemen ympäristö tulee raikumaan suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten kuorolaulajien esityksistä NASOM 2022 -tapahtuman monissa eri konserteissa”, kertoo Suomen Työväen Musiikkiliiton toiminnanjohtaja Sanna-Mari Holma.

Lue lisää: nasom.info/nasom-2022

#kaikkilaulaa #allasjunger

 

Superviikonloppu.pdf

Superveckoslut.pdf

Suomen Työväen Musiikkiliitto isännöi Nordiska Arbetarsångar- och Musikerförbundetin (NASOM) 16. pohjoismaista työväen musiikkijuhlaa Helsingissä 9.–12.6.2022.

NASOM 2022 -tapahtumaan osallistuu yli 500 kuoro- ja orkesteriharrastajaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta. ”Raskaiden koronavuosien jälkeen ja koko Eurooppaa ravisuttavan Ukrainan sodan keskellä on aika nauttia rauhanomaisesta yhdessäolosta, musiikista ja hilpeästä festivaalitunnelmasta”, toteaa Suomen Työväen Musiikkiliiton ja Nordiska Arbetarsångar- och Musikerförbundetin puheenjohtaja Jaana Palanterä.

Musiikkijuhlan ohjelmassa on useita konsertteja pääasiassa Hakaniemen ympäristössä, mm. Kallion kirkossa, Paasitornissa ja alueen puistoissa. Tapahtumaan sisältyy myös juhlava musiikkikulkue Hakaniemestä Senaatintorille. Tapahtuman suojelijana toimii presidentti Tarja Halonen.

Nordiska Arbetarsångar- och Musikerförbundet viettää tänä vuonna 75-vuotisjuhlavuottaan. Liitto toimii työväen musiikkiliittojen yhteistyöelimenä Pohjoismaissa. NASOM järjestää yhteisiä musiikkijuhlia ympäri Pohjolaa joka viides vuosi. Suomessa tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2007. ”Toivomme, että nämä juhlapäivät tulevat edistämään pohjoismaista yhteishenkeä ja kannustavat tiiviimpään yhteistyöhön maidemme välillä”, kertoo Jaana Palanterä.

Tapahtuman järjestämisestä vastaa Suomen Työväen Musiikkiliiton Uudenmaan piirijärjestö.

Lisätietoja:
 
puheenjohtaja Jaana Palanterä
Suomen Työväen Musiikkiliitto ja  Nordiska Arbetarsångar- och Musikerförbundet
jpalante
p. 040 575 4917

toiminnanjohtaja Sanna-Mari Holma
Suomen Työväen Musiikkiliitto
sanna-mari.holma
p. 040 702 3470

www.nasom.info/nasom-2022/

 

Poimintoja NASOM 2022 -tapahtuman ohjelmasta

10.6.2022  
   
klo 12   Runoilija Dan Anderssonin suomennetut laulut
  Lauluyhtye Rafaelin enkeleiden musiikillinen luento Helsingin suomenkielisen työväenopiston tiloissa (Viipurinsali, Helsinginkatu 26)
klo 14   Avajaiset Paasipuistossa (Paasivuorenkatu)
klo 14.30 Musiikkikulkue Paasipuistosta Senaatintorille
klo 16 Yhteiskonsertti Senaatintorilla
  järjestetään yhteistyössä Finlands svenska sång- och musikförbundin (FSSMF) kanssa
klo 19   Konsertti Kallion kirkossa (Itäinen Papinkatu 2)
  esiintyjinä Danmarkskor (Tanska), Halden Damekor (Norja), TaTon (Ruotsi), Vox Feminea (Ruotsi), Lauluyhtye BellaCanta, Lauluyhtye Cafe Olé, Sekakuoro Futuuri ja Helsingin Työväen Orkesteri
   
11.6.2022  
   
klo 10–13 Kuorojen yhteiskonsertteja Kalliossa ja Hakaniemessä, mm. Hakaniemen torilla, Kallion kirkossa, Paasipuistossa ja Karhupuistossa
klo 15 Juhlakonsertti Paasitornissa
  esiintyjinä Ruotsin Työväen Musiikkiliiton liittokuoro, Norjan Työväen Musiikkiliiton liittokuoro, Halden Damekor (Norja), Hyvinkään Työväen Mieskuoro, Helsingin Työväen Naiskuoro Elegia, Kullervo-kuoro, Tampereen Työväen Naiskuoro Miskantti ja Nokian Työväen Mieskuoro

Vuoden 2022 alusta lähtien Suomen Työväen Musiikkiliiton julkaisema Työväen Sävel -lehti ilmestyy toistaiseksi vain sähköisessä muodossa. Lehti julkaistaan pdf-muodossa liiton internetsivuilla, mistä lehden pystyy halutessaan myös tulostamaan. Työväen Sävel 1/22 ilmestyy viikolla 8. Sen aineistopäivä on 1.2.2022. Jäsenistön juttuja otetaan vastaan sähköisiinkin lehtiin entiseen tapaan.

Lehden ilmestyttyä lähetetään jäsenryhmien yhteyshenkilöille sähköpostitse linkki sähköiseen lehteen. Myös jäsenryhmien muut jäsenet ja muut lehden lukijat voivat saada sähköpostitse tiedon lehden ilmestymisestä ilmoittamalla yhteystiedot sähköisen lomakkeen kautta.

Lomakkeeseen pääset tästä.

Tampereen puhallinorkesteriyhdistys ry tiedottaa:

Maamme merkittävin puhallinmusiikin kilpatapahtuma, Puhallinorkesterien SM-kilpailu, järjestettiin äitienpäiväviikonloppuna Tampere-talossa. Kilpailu kokosi yhteensä 32 puhallinorkesteria, eli noin 1300 nuoriso- ja aikuisharrastajaa, jotka kisasivat kolmessa eritasoisessa kilpasarjassa sekä kilpailuohjelmistoltaan vapaassa katselmussarjassa.

Tapahtumaa järjestävät parin kolmen vuoden välein valtakunnalliset puhallinliittot Suomen Puhallinorkesteriliitto, Suomen Työväen Musiikkiliitto, Soitinmusiikkiliitto ja Finlands svenska sång- och musikförbund. Tällä kertaa edellisestä kilpailusta oli vierähtänyt koronaepidemian takia viisi vuotta.
Paikallisena järjestäjänä toimi Tampereen puhallinorkesteriyhdistys.

Kilpailun palkintosijat:

A-sarja
1. Tampereen konservatorion Bofori
2. Jyväskylän yliopiston puhallinorkesteri Puhkupillit
3. Viventi (Oulu)

B-sarja
1. Rauman Poikasoittokunta
2. Espoon musiikkiopiston ENPO
3. Tampereen konservatorion Borealis

C-sarja
1. Haapaniemen nuorisopuhallinorkesteri (Kuopio)
2. Espoon musiikkiopiston Aksentti
3. Jaettu: Vantaan musiikkiopiston Buhaltajat ja Porin Nuorisosoittokunta

Katselmussarjassa jaettiin tunnustuspalkinnot seuraaville orkestereille:
- Fanfara di Rondini (Meri-Lappi)
- Pirkanmaan musiikkiopiston Puhallinpantterit (Tampere)
- Royal Winds (Lahti)
- Kuortaneen soittokunta
- Turun NMKY:n Aura Brass Band

Lisätietoja: tampu.info, p. 0400 891964 / Päivi Pyymäki

Helsinki Male Choir Weekend ja Madetoja-mieskuorokilpailu tuovat Musiikkitaloon lähes 30 kuoroa ja tuhat laulajaa.

Mieskuorot ottavat mittaa toisistaan kuorojen suosikkisäveltäjän Leevi Madetojan mukaan nimetyssä kilpailussa Helsingin Musiikkitalossa lauantaina 27.11.2021. Jo seitsemättä kertaa järjestettävään Kansainväliseen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailuun on ilmoittautunut 22 kuoroa eri puolilta Suomea sekä Virosta. Kilpailu käydään kansainvälisessä sarjassa 11 kuoron voimin, kansallisessa sarjassa osallistujia on kahdeksan ja katselmussarjassa kolme.

Kilpailuun osallistuu sekä lukuisia perinteikkäitä kuoroja että uusia tulokkaita. Helsinkiläisillä Muntra Musikanterilla ja Viipurin Lauluveikoilla, oululaisella Pohjan Laululla, jyväskyläläisellä Mieskuoro Sirkoilla sekä Joensuun Mieslaulajilla on takanaan jo yli satavuotinen historia. Uutta verta edustavat vuonna 2016 perustettu helsinkiläinen mieskamarikuoro Valkia, kaksivuotias jyväskyläläinen Mieskuoro Alvar ja vasta viime vuonna Helsingissä toimintansa aloittanut SEIM Ensemble.

VII Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu on osa 26.–28.11.2021 järjestettävää Helsinki Male Choir Weekendiä, johon osallistuu kokonaisuudessaan lähes 30 kuoroa ja tuhat laulajaa. Tapahtumaviikonlopun avaa Saara Aittakummun johtaman Polyteknikkojen Kuoron Unetar-avajaiskonsertti Helsingin yliopiston juhlasalissa perjantaina 26.11.2021. Kilpailupäivä lauantai 27.11.2021 huipentuu gaalakonserttiin, jossa esiintyy kilpailuun osallistuneita kuoroja, Suomen Mieskuoroliiton edustuskuoro Liiton Miehet Paavo Hyökin johdolla sekä tapahtuman suurkuoro.

”Helsinki Male Choir Weekendiä on todella odotettu!” iloitsee Suomen Mieskuoroliiton puheenjohtaja Antti Ilmavirta. ”Tapahtumaa jouduttiin siirtämään pandemian vuoksi kahteen otteeseen, ja kuorotoiminta on muutenkin ollut suurissa vaikeuksissa koronan puristuksessa. Siksi olen erityisen iloinen siitä, että olemme saaneet Madetoja-kilpailuun ällistyttävän korkeatasoisen osallistujajoukon ja kansainvälistäkin väriä – avajais- ja gaalakonsertteja tähdittäviä Polyteknikkojen Kuoroa ja Liiton Miehiä unohtamatta. Tämä jos mikä on osoitus maamme mieskuorolaulun elinvoimasta ja korkeasta tasosta!”

Helsinki Male Choir Weekend järjestetään nyt ensimmäisen kerran, koronapandemian vuoksi yli puolitoista vuotta suunniteltua myöhemmin. Kansainvälinen Leevi Madetoja -mieskuorokilpailu järjestetään noin viiden vuoden välein eri puolilla Suomea, edellisen kerran vuosina 2015 Tampereella ja 2010 Espoossa. Tapahtuman järjestää Suomen Mieskuoroliitto ry.

www.hmcw2021.fi

KILPAILUUN OSALLISTUVAT KUOROT

 

KANSAINVÄLINEN SARJA

Akateeminen Mieskuoro Psaldo (Helsinki), joht. Matti Apajalahti
Etelä-Pohjanmaan Mieslaulajat Jussit (Seinäjoki), joht. Juha Holma
Hämeenlinnan Mieskuoro, joht. Anneli Julén
Karjalan Laulu-Veikot (Lappeenranta), joht. Nadja Härkönen
Mieskuoro Alvar (Jyväskylä), joht. Niklas Taanila
Muntra Musikanter (Helsinki), joht. Riku Laurikka
Pohjan Laulu (Oulu), joht. Mihkel Koldits
SEIM Ensemble (Helsinki), joht. Riku Miettunen
Tallinn University Male Choir, joht. Indrek Vijard
Valkia (Helsinki), joht. Saara Aittakumpu
Viipurin Lauluveikot (Helsinki), joht. Ilkka Aunu

KANSALLINEN SARJA

Espoon Mieslaulajat – ESMILA, joht. Helge Kõrvits
Joensuun Mieslaulajat, joht. Janne Piipponen
Keravan Mieslaulajat, joht. Teppo Salakka
Kokkolan Lauluveikot, joht. Mari Sillanpää
Lapuan Mieslaulajat, joht. Marika Ahonen
Mieskuoro Sirkat (Jyväskylä), joht. Kimmo Tuuri
Rauman Mieslaulajat, joht. Markku Haavisto
Runebergskören BSB (Porvoo), joht. Teppo Salakka

KATSELMUSSARJA

Finlandia-laulajat (Kerava-Järvenpää-Porvoo), joht. Teppo Salakka
Hyvinkään Työväen Mieskuoro, joht. Anu Sepp
Porvoon Mieslaulajat, joht. Pekka Itkonen