Vuosi 2018 on Varsinais-Suomen piirin 95. toimintavuosi. Piirin puheenjohtajana toimii Johanna Järvinen ja sihteerinä Katri Lahtivuori.

Piiritoimikunta kokoontuu toimintakaudellaan kuukausittain joka kuukauden ensimmäinen maanantai  Jäsenryhmiä on yhdeksän, seuraavasti: TTY:n Nuorisokuoro AcaBella, TTy:n Naiskuoro Föriflikat, TTY:n Mieskuoro Lauluveikot, TTY:n Sekakuoro Futuuri, Turun Eläkkeensaajien Sekakuoro, Sekakuoro Työnlaulajat/Airistolaiset, Musiikkiyhdistys Rafaelin Enkelit, TTY:n soittokunta ja Raision Eläkkeensaajien lauluryhmä Nallin Naulat.

STM V-S piiri on järjestää yhteiskonsertteina mm. joka vuotiset joululaulelot. Suomi 100 v -teemaan liittyen järjestimme v. 2017 Lauluja työstä, työntekijöistä ja rauhasta -konsertin, ja lisäksi kaksi ryhmää, TTY:n Sekakuoro Futuuri ja Sekakuoro Työnlaulajat ry. osallistuivat pohjoismaiseen NASOM-kuorotapahtumaan Oslossa.

Piiri ostaa myös vuosittain puolikkaan näytännön työväenteatteritoimintaa tukeakseen Kisaveikkojen näytelmästä myyden liput jäsenilleen. Piiri on ollut myös promoottorina kuorojen Aurajoella Raikaa -tapahtumassa, joka järjestettiin jo 4. kertaa ja piiri on toiminut myös SULASOL:in kanssa yhteistyössä.

STM V-S piirin 100-vuotishistoriikki on jo suunnitteilla ja tekeillä.

Tiedotuskanavina käytämme Turun Sanomien Menot-palstaa ja Työväen Sävel -lehteä. Verkkosivuja ei piirillämme ole.

Varsinais-Suomen piirin yhteystiedot:
puheenjohtaja Johanna Järvinen, annejohannajarvinen(at)gmail.com, puh. 040 518 7767
sihteeri Katri Lahtivuori, katri.lahtivuori(at)gmail.com, puh. 045 235 9680