Uutiset

Tervetuloa to 21.3.2024 klo 16-18 Teams-webinaarina järjestettävään Puhtaasti-koulutukseen, joka tarjoaa rautaisannoksen tietoa levyn tekemisestä ja siihen liittyvistä tekijänoikeuskysymyksistä!

Koulutus sopii kaikille riippumatta aiemmista tiedoista tekijänoikeuksista tai levyn tekemisestä, sillä sisältö räätälöidään ilmoittautuneiden toiveiden mukaan. Luennoinnin sijasta luvassa on vuorovaikutteinen keskustelutilaisuus, joka rakentuu webinaarin fasilitoivan Susanna Kantelisen ja kahden asiantuntijan, Gramexin asiakkuuspäällikkö Tarja Henrikssonin ja Musiikkituottaja IFPI Finland ry:n toiminnanjohtaja Antti Kotilaisen vuoropuhelulle sekä osallistujien kysymyksille.

Ilmoittaudu pe 15.3. mennessä täyttämällä lomake ja kertomalla sisältötoiveistasi osoitteessa https://bit.ly/puhtaastikoulutus3. Saat koulutuksen Teams-linkin automaattisessa ilmoittautumisen kuittausviestissä sekä sähköpostitse ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa!

 

 

Työväen Sivistysliitto TSL järjestää vuoden mittaan useita avoimia koulutuksia, jotka on kohdennettu erityisesti TSL:n jäsenjärjestöjen jäsenille. Koulutukset ovat siten myös STM:n jäsenkuorojen ja -orkestereiden hyödynnettävissä! Lisätietoja koulutuksista ja linkit ilmoittautumislomakkeisiin löytyy osoitteesta https://www.tsl.fi/koulutus/avoimet-koulutukset.html

Yhdistyksen digiosaaminen -työpajapäivä

Aika: 16.3.2024 klo 10.00–16.00
Paikka: Scandic Koskipuisto, Tampere

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat olla kehittämässä yhdistyksensä digitaalista toimintaa.

Yhdistystoiminta jatkaa digitalisoitumistaan. Tiedon saavutettavuus, etäosallistuminen, vaalit ja monet muut asiat hoituvat myös verkon yli. Järjestöosaajat-kokonaisuuteen kuuluvissa työpajakoulutuksissa tutustutaan tietoturvallisempiin, tehokkaampiin ja saavutettavampiin tapoihin toimia yhdistyksen arjessa. Osallistujamäärästä riippuen päivässä on useita rinnakkaisia työpajoja, joista osallistujat voivat valita tarpeellisimmat.

Osaamistavoitteet
Osallistuja osaa kuvata pilvipalveluiden merkitystä yhdistyksen tietosuojalle sekä tiedonvälittymiselle.
Osallistuja osaa käyttää tekoälyä yhdistyksen jokapäiväisessä toiminnassa.
Osallistuja osaa hyödyntää erilaisia viestintävälineitä kokouskäytössä.

Kouluttaja Mika Ukkonen.

Kurssin hinta on 135€ / osallistuja. Hinta pitää sisällään opetuksen ja ruokailut kurssipäivän aikana.

Järjestöt planeettaa pelastamassa -työpajapäivä

Aika: 14.9.2024 klo 10.00-16.00
Paikka: Helsinki

Kurssilla tunnistetaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia eri aloilla. Erityisesti kiinnitetään huomiota keinoihin, joilla järjestötoiminnassa voidaan sopeutua ilmastonmuutoksen sekä hillitä ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Ilmastonmuutoksen herättämiä tunteita kanavoidaan toivon vahvistamiseen ja toimintaan. Kurssi antaa uutta intoa ja merkitystä järjestötoiminnalle. 
 
Osaamistavoitteet
Osallistuja osaa kuvata miten järjestötoiminnalla voidaan sopeutua ilmastonmuutokseen.
Osallistuja osaa kuvata miten järjestötoiminnalla voidaan hillitä ilmastonmuutosta.
Osallistuja osaa kanavoida järjestötoiminnan keinoin ilmastonmuutoksen herättämiä tunteita toivoon ja toimintaan.

Kurssin hinta on 135€ / osallistuja. Hinta pitää sisällään opetuksen ja tarjoilut kurssipäivän aikana.

Häirintäyhdyshenkilö ja turvallinen tila -verkkokoulutus

Aika: 5.11.2024 klo 9.30–11.00
Paikka: Koulutus pidetään Teamsissa

Koulutuksessa käsitellään häirintää ja epäasiallista toimintaa tilaisuuksissa, turvallisen tilan periaatteita ja yhdenvertaisuutta sekä niiden huomioimista tilaisuuksien järjestämisessä sekä toimintatapoja häirintätilanteissa. Koulutuksen jälkeen osallistujat voivat toimia tilaisuuksien häirintäyhdyshenkilöinä sekä läpikäydä siihen liittyviä ohjeistuksia tilaisuuksissa. 

Koulutus on suunnattu kaikille tilaisuuksien järjestämisen parissa toimiville. Kouluttajana toimii Inari Juntumaa. Koulutus maksaa 20 € / osallistuja. 

Osaamistavoitteet
Osallistujat osaavat keskusteluttaa turvallisen tilan periaatteista.
Osallistujat osaavat tunnistaa häirintätilanteet.
Osallistujat osaavat tukea häirintätilanteen osallisia.

Vapaaehtoisjohtaminen -työpajapäivä

Aika: 9.11.2024 klo 10.00-16.00
Paikka: Helsinki

Koulutus on tarkoitettu kaikille, joka haluavat olla kehittämässä yhdistyksestään innostavaa ja vaikuttavaa yhdistystä.

Vapaaehtoiset ovat järjestön aarre ja voimavara, imagon säteilevä lisä, uskottava elementti. Järjestöosaajat-kokonaisuuteen kuuluvissa työpajakoulutuksissa tutustutaan vapaaehtoisten johtamiseen, jotta vapaaehtoiset viihtyvät toiminnassa ja saavat järjestön kukoistamaan. Osallistujamäärästä riippuen päivässä on useita rinnakkaisia työpajoja, joista osallistujat voivat valita tarpeellisimmat.

Osaamistavoitteet
Osallistuja osaa tunnistaa vapaaehtoistoimijat erilaisine osaamisineen ja kiinnostuksineen.
Osallistuja osaa motivoida ja huomioida vapaaehtoisia.
Osallistuja osaa hahmottaa yhdistyksen tarkoituksen ja valita niitä edistävät toimenpiteet.

Kurssin hinta on 135€ / osallistuja. Hinta pitää sisällään opetuksen ja ruokailut kurssipäivän aikana.

Suomen Työväen Musiikkiliiton sääntömääräinen liittokokous pidettiin lauantaina 7.10.2023 Raahessa Tapahtumatalo Raahen Fregatti-salissa.

Jaana Palanterä (FM) Vantaalta valittiin liittokokouksessa neljännelle kaksivuotiskaudelleen liiton puheenjohtajaksi. Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Johanna Järvinen Turusta ja Viljo Saarinen Nokialta. Hallituksen jäseniksi valittiin Arja Mehtälä (Helsinki), Maarit Mäki-Rayo (Helsinki) ja Marja Tuohimaa (Turku). Hallituksen varajäseniksi valittiin Merja Järvinen (Harjavalta), Risto Lahti (Tuusula) ja Petri Railo (Kotka). Kaikki hallituksen jäsenet valittiin kaksivuotiskaudelle 2023–2025.

Kokouksessa vahvistettiin vuosien 2021 ja 2022 toimintakertomukset ja tilinpäätökset, hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuosille 2024 ja 2025 ja päätettiin mm. jäsenmaksuista vuosille 2024 ja 2025.

Kokoustapahtumaa isännöi Raahen Laulutoverit. Päivän ohjelmassa oli liittokokouksen lisäksi Raahen Laulutovereiden johtajan Pauli Ylitalon koulutus sekä kuoron esiintyminen.

Uusi Eläkkeensaajalaulu on kilpailu, jonka tarkoituksena on tarjota uusille eläkkeensaajasukupolville samaistumisen ja yhteenkuulumisen kokemuksia laulun keinoin. Kilpailu on valtakunnallinen. Kilpailu kannustaa tekijöitä kirjoittamaan ja säveltämään rohkeasti ja luovasti eläkkeensaajan elämästä.

Eläkkeensaajien Keskusliitto etsii kilpailun kautta uutta eläkkeensaajalaulua, joka saa pään nyökkäilemään, jalan napsuttamaan tahtia ja lanteet keinumaan – kuin silloin nuorempana. Iloinen hulluttelu on sallittua ja suotavaa: kirjoita sanoitus, laadi sävellys, joka saa hymyn nousemaan korviin ja naurunrypyt silmien pieliin. Laulu saa olla eläkkeellä elämisen ylistys ja kuvata tämän päivän eläkkeensaajan kokemuksia eläkkeelle siirtymisestä.

Nosta esiin asioita, jotka vasta eläkkeellä oleva voi tietää – treffailusta, leppoisista kahvihetkistä, kiireettömistä aamuista, lastenlasten kanssa peuhaamisesta, pää kolmantena jalkana juoksemisesta harrastusten ja luottamustehtävien välillä – elämä on täynnä mahdollisuuksia! Pahakseen ei pistetä sitäkään, jos laulu olisi oikea korvamato, joka tempaisee mukaansa jopa sen keski-ikäisen kaverinkin, joka yleensä laulaa vain yksinään autossa.

Kilpailun tuomaristo

Kilpailun tuomareina toimivat Suomen Työväen Musiikkiliiton toiminnanjohtaja Sanna-Mari Holma, musiikkituottaja ja musiikin sekakäyttäjä Timo ”Tipi” Tuovinen, kisällilaulujen taitaja Markku J. Jääskeläinen ja Eläkkeensaajien Keskusliiton järjestöjohtaja Petra Toivonen.

Osallistuminen

Uusi Eläkkeensaajalaulu -kilpailun palkintosumma on yhteensä 3 000 euroa. Tuomaristo päättää, miten summa jakautuu. Tuomaristo voi myös myöntää erityismainintoja. Voittajakappaleesta tehdään video, joka julkaistaan kilpailun jälkeen Eläkkeensaajien kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Kilpailuaika päättyy 1.4.2024. Kaiken materiaalin tulee olla perillä määräaikaan mennessä.

Lue lisää osoitteessa www.ekl.fi/toiminta/uusi-elakkeensaajalaulu

Kilpailun säännöt: https://www.ekl.fi/site/assets/files/9004/saannot_uusi_elakkeensaajalaulu_kotisivuille.pdf

Lisätiedot: EKL:n järjestösuunnittelija Marja Raitoharju, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,  p. 040 450 6565

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio ottavat vastaan Suomen Työväen Musiikkiliiton perinteisen vapputervehdyksen maanantaina 1. toukokuuta 2023 Presidentinlinnan etupihalla. Liiton musiikillisen tervehdyksen esittää Rauman Poikasoittokunta kapellimestarinsa Anne Lehtomäki-Koskisen johdolla noin klo 11.

Vapputervehdyksensä esittävät myös Folkhälsan (klo 10.50) ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunta Ylioppilaskunnan Laulajien kanssa (klo 11.30).

Yleisö on tervetullut seuraamaan tilaisuutta Kauppatorilta ja Pohjoisesplanadilta käsin (säävaraus).

Tiedote tasavallan presidentin kanslian verkkosivuilla.