STM:n perinteisten kesäkurssien ilmoittautuminen on käynnissä. Puhallinleiri ja kapellimestarikurssit järjestetään Murikka-opistossa Tampereen Teiskossa 24.6.-1.7. ja kuoronjohto- ja kuorolaulukurssit Voionmaan opistolla Ylöjärvellä 3.-8.7. Sekä puhallinleirillä että kuoronjohto- ja kuorolaulukursseilla on alennetut hinnat STM:n jäsenille. Puhallinleirin ja kapellimestarikurssien ilmoittautuminen päättyy 14.5., kun taas kuorokursseille voi ilmoittautua toukokuun loppuun asti. Kannattaa kuitenkin huomioida, että kuoronjohtokurssilla on rajattu määrä paikkoja, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

STM-Puhallinleiri ja kapellimestarikurssit 24.6.–1.7.2014 Murikka-opistolla Tampereella

Leirin pääpaino on puhallinorkesterisoitossa: leirin oppilaat jaetaan soittotasonsa mukaan neljään eri orkesteriin. Leirille voi osallistua kaiken ikäiset ja tasoiset soittajat. Kapellimestarien koulutusta järjestetään mestarikurssina ja peruskurssina. Mestarikurssin opettajana on muusikko, kapellimestari Petri Komulainen ja peruskurssin opettajana musiikkikasvattaja, kapellimestari Marja Ikonen. Orkesterisoiton ja instrumenttituntien lisäksi leirillä voi osallistua musiikin perusteiden ryhmäopetukseen ja erimerkiksi soittaa musapajassa. Leirillä on mahdollista saada myös sävellys- ja sovitustunteja.

Puhallinleirille on jo ilmoittautunut erityisen paljon huilisteja ja klarinetisteja, mutta muissa soittimissa on vapaita paikkoja. Kapellimestareiden mestarikurssilla on enää muutama vapaa paikka ja peruskurssi on täynnä. Kurssilaisten ilmoittautumisia otetaan vielä vastaan, mutta peruskurssille ilmoittautuneet kirjataan varasijoille.

Tarkempia tietoja leiristä löytyy leirin internetsivulta www.stmmusic.net/puhallinleiri ja Facebook-sivulta www.facebook.com/puhallinleiri. Ilmoittautumislomake löytyy internetsivuilta 14.5.2014 asti.

Kuoronjohtokurssi 3.–8.7.2014 Voinmaan opistolla Ylöjärvellä

Kuoronjohtokurssi on tarkoitettu kaikille kuoronjohdosta kiinnostuneille, niin kuorojen varajohtajille kuin kuorolaulajillekin. Myös kuoronjohtajina jo työskentelevillä on mahdollisuus tulla kurssille lisäoppia hakemaan. Kuoronjohdon kouluttajana toimii Saara Aittakumpu, laulunopettajina Laura Salovaara ja Minja Niiranen, pianonsoitonopettajana (partituurinsoitto ja vapaa säestys) Heidi Kuusava sekä musiikin perusteiden ja kuorosovittamisen opettajana Jussi Tamminen.

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 31.5.2014. Paikkoja on rajoitettu määrä ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lisätietoja ja sähköinen ilmoittautumislomake osoitteessa www.stmmusic.net/kuorokurssit.

Kuorolaulukurssi 3.–8.7.2014 Voinmaan opistolla Ylöjärvellä

STM:n jäsenistön toiveesta kuoronjohtokurssin yhteydessä järjestetään jälleen myös kuorolaulukurssi. Kurssi on avoin kaikille kuorolaulusta kiinnostuneille aikuisille. Kurssin tavoitteena on tarjota kuorolaulajille mahdollisuus syventää kuorossa tarvittavia taitoja monipuolisen ohjelmiston kautta. Kuoronjohtajana toimii Reijo Aittakumpu, laulunopettajina Laura Salovaara ja Minja Niiranen sekä musiikin perusteiden opettajana Jussi Tamminen.

Ilmoittautuminen kurssille päättyy 31.5.2014. Lisätietoja ja sähköinen ilmoittautumislomake osoitteessa www.stmmusic.net/kuorokurssit.

TERVETULOA KESÄKURSSEILLE!