Uusi Eläkkeensaajalaulu on kilpailu, jonka tarkoituksena on tarjota uusille eläkkeensaajasukupolville samaistumisen ja yhteenkuulumisen kokemuksia laulun keinoin. Kilpailu on valtakunnallinen. Kilpailu kannustaa tekijöitä kirjoittamaan ja säveltämään rohkeasti ja luovasti eläkkeensaajan elämästä.

Eläkkeensaajien Keskusliitto etsii kilpailun kautta uutta eläkkeensaajalaulua, joka saa pään nyökkäilemään, jalan napsuttamaan tahtia ja lanteet keinumaan – kuin silloin nuorempana. Iloinen hulluttelu on sallittua ja suotavaa: kirjoita sanoitus, laadi sävellys, joka saa hymyn nousemaan korviin ja naurunrypyt silmien pieliin. Laulu saa olla eläkkeellä elämisen ylistys ja kuvata tämän päivän eläkkeensaajan kokemuksia eläkkeelle siirtymisestä.

Nosta esiin asioita, jotka vasta eläkkeellä oleva voi tietää – treffailusta, leppoisista kahvihetkistä, kiireettömistä aamuista, lastenlasten kanssa peuhaamisesta, pää kolmantena jalkana juoksemisesta harrastusten ja luottamustehtävien välillä – elämä on täynnä mahdollisuuksia! Pahakseen ei pistetä sitäkään, jos laulu olisi oikea korvamato, joka tempaisee mukaansa jopa sen keski-ikäisen kaverinkin, joka yleensä laulaa vain yksinään autossa.

Kilpailun tuomaristo

Kilpailun tuomareina toimivat Suomen Työväen Musiikkiliiton toiminnanjohtaja Sanna-Mari Holma, musiikkituottaja ja musiikin sekakäyttäjä Timo ”Tipi” Tuovinen, kisällilaulujen taitaja Markku J. Jääskeläinen ja Eläkkeensaajien Keskusliiton järjestöjohtaja Petra Toivonen.

Osallistuminen

Uusi Eläkkeensaajalaulu -kilpailun palkintosumma on yhteensä 3 000 euroa. Tuomaristo päättää, miten summa jakautuu. Tuomaristo voi myös myöntää erityismainintoja. Voittajakappaleesta tehdään video, joka julkaistaan kilpailun jälkeen Eläkkeensaajien kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Kilpailuaika päättyy 1.4.2024. Kaiken materiaalin tulee olla perillä määräaikaan mennessä.

Lue lisää osoitteessa www.ekl.fi/toiminta/uusi-elakkeensaajalaulu

Kilpailun säännöt: https://www.ekl.fi/site/assets/files/9004/saannot_uusi_elakkeensaajalaulu_kotisivuille.pdf

Lisätiedot: EKL:n järjestösuunnittelija Marja Raitoharju, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.,  p. 040 450 6565