Tulevana viikonloppuna kuorolaulutaiteesta voi nauttia sekä Helsingissä että Jyväskylässä, kun Finlands svenska sång- och musikförbund, Sulasol ry ja Suomen Työväen Musiikkiliitto ry järjestävät kuorolaulua ja musiikkia juhlistavat tapahtumat! Monipäiväiset tapahtumat kokoavat yhteen 3 400 eri ikäistä laulajaa ja soittajaa ympäri Suomea ja Pohjoismaita. Näillä tapahtumilla juhlistetaan myös sitä, että pitkän tauon jälkeen on taas mahdollista nauttia yhdessäolosta ja tuoda uutta virtaa pandemian vuoksi pysähdyksissä olleeseen toimintaan. Yleisön puolella on vielä tilaa, tervetuloa!

Sång- och musikfesten, Suomenruotsalaiset laulu- ja soittojuhlat, järjestetään Helsingissä. Laulujuhlien kohokohtiin kuuluvat avajaiskonsertti Tuomiokirkon portailla ja pääjuhlakonsertti Oodin edessä. Kesäisissä konserteissa kuullaan kokoelma uusia sekä perinteisiä teoksia, jotka kuvailevat kesää, merta ja kansanlauluja. ”Mahtavaa päästä viettämään juhlia Helsingissä yli 70 vuoden tauon jälkeen!” iloitsee FSSMF ry:n toiminnanjohtaja Henrik Lillhannus.

Lue lisää: festival22.fi

Sulasol 100 Laulu- ja soittojuhlilla Jyväskylässä juhlitaan satavuotiasta Suomen Laulajain ja soittajain liittoa. ”On hienoa, että Jyväskylän kaupunki ottaa meidät vastaan, onhan Suomen ensimmäisiä laulujuhlia juhlittu Jyväskylän Lounaispuistossa jo vuonna 1884. On ollut mahtavaa nähdä, kuinka innokkaasti paikalliset kuorot ovat osallistuneet talkoisiin”, toteaa Sulasolin toiminnanjohtaja Sanna Katajavuori.

Lue lisää: laulujuhlat.fi

16. Pohjoismainen työväen musiikkijuhla järjestetään Helsingissä. Tätä Nordiska Arbetarsångar- och Musikerförbundetin (NASOM) juhlaa isännöi Suomen Työväen Musiikkiliitto. ”Hakaniemen ympäristö tulee raikumaan suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten kuorolaulajien esityksistä NASOM 2022 -tapahtuman monissa eri konserteissa”, kertoo Suomen Työväen Musiikkiliiton toiminnanjohtaja Sanna-Mari Holma.

Lue lisää: nasom.info/nasom-2022

#kaikkilaulaa #allasjunger

 

Superviikonloppu.pdf

Superveckoslut.pdf