Aitoon musiikkikurssien kapellimestarien peruskurssi järjestetään 24.6.−1.7.2024 Anna Tapion koululla Aitoossa Pälkäneellä. Kurssi alkaa siis heti juhannuksen jälkeisenä maanantaina ja päättyy ma 1.7. pidettävään päätöskonserttiin.

Kapellimestarien peruskurssi sopii orkesterinjohdosta kiinnostuneille: vasta-alkajille tai kurssilaisille, joilla on jo jonkin verran kokemusta orkesterin johtamisesta. Kurssi sopii hyvin esimerkiksi musiikkioppilaitosten opettajille, harrastajaorkesterien kapellimestareille, musiikinopiskelijoille sekä muille orkesterinjohtotaitoja tarvitseville. Kurssi sopii myös luokanopettajille ja koulujen musiikinopettajille lisäkoulutukseksi.

Aikaisempi kokemus kapellimestarin tehtävistä ei siis ole edellytys kurssille osallistumiseen. Rohkeasti mukaan!

Kurssin opetus

Kapellimestarien peruskurssilla opiskellaan kapellimestarien pienryhmässä sekä leirin puhallinorkesterien kanssa. Kurssin harjoitusorkestereina toimivat puhallinleirin B-, C- ja D-orkesterit ja ohjelmistoina näiden orkesterien leirikappaleet.

Kapellimestarien peruskurssilla keskitytään johtamisen perusteisiin kuten johtamiskaavoihin ja muuhun kapellimestaritekniikkaan sekä tutustutaan partituureihin. Harjoitellaan toimimista orkesterin edessä, ja kurssilaisilla on mahdollisuus myös kokeilla kappaleiden harjoituttamista. Myös keskustelulla ja vertaisoppimisella on merkittävä rooli kurssilla. Jokaiselle osallistujalle pystytään räätälöimään omat henkilökohtaiset tavoitteet kurssin ajaksi.

Kurssin kouluttajana toimii musiikinopettaja ja kapellimestari Marja Ikonen.

Kurssilaiset voivat videoida omia harjoitushetkiään orkesterin edessä. Kurssin opetus on ryhmäopetusta. Kurssilaisten toivotaan soittavan mukana harjoitusorkestereissa.

Lisäopetus

Kurssilaisten on lisämaksusta mahdollista saada opetusta instrumenttiopetuksen soitinvalikoiman soittimissa tai laulussa. Voit valita lisäopetuksen useammassa oppiaineessa, kussakin joko 6 x 30 minuuttia tai 6 x 45 minuuttia (laulutunnit 3 x 30 min).

Soittotuntipaketin soitinvalikoima: huilu / pikkolo, oboe, klarinetti, saksofoni, fagotti, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna, baritonitorvi, tuuba ja lyömäsoittimet.

Instrumenttiopetuksen opettajat löytyvät Henkilökunta-sivulta.

Lisätuntipaketteja on tarjolla rajoitettu määrä.

Konsertit

Kapellimestarikurssin aikana järjestetään useita konsertteja. Lue lisää Konsertit-sivulta!

Kurssien osallistumismaksut

Kurssihinnat  
Kapellimestarien peruskurssi 680 €
Kapellimestarien peruskurssi STM:n jäsenille 640 €
Lisähinnat  
Soittotuntipaketti 6 x 45 min
240 €
Soittotuntipaketti 6 x 30 min
160 €
Laulutuntipaketti 3 x 30 min 80 €


Kurssihinnat sisältävät kapellimestarikurssin opetuksen ja täysihoidon (ruokailut ja majoitus kahden hengen huoneissa Anna Tapion koululla).

Jos haluat osallistua kursseille ilman majoitusta, voit kysyä kurssihintoja ateriapaketilla STM:n toimistosta (info tai p. 050 414 3442).

Yhden hengen huoneessa yöpyminen on mahdollista lisämaksusta (120 €). Yhden hengen huoneita on kuitenkin rajoitettu määrä, joka varmistuu ilmoittautumisajan päätyttyä.

Ilmoittautuminen

Aitoon musiikkikurssien ilmoittautuminen on päättynyt. Yksittäisiä kurssipaikkoja ja peruutuspaikkoja voi tiedustella Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta.

Kurssin osanottajille lähetetään viimeistään viikolla 24 kurssikirje ja lasku kurssimaksusta.

Peruutusehdot

Ilmoittautumisajan päätyttyä peruutukset maksutta vain pätevistä syistä (ns. force majeure, sairastuminen), muista syistä peruutusmaksu on 120 €. Ennen ilmoittautumisajan päättymistä peruutus on maksuton. Jos peruutusta ei tehdä lainkaan ennen kurssin alkamispäivää, peritään osallistumismaksu kokonaisuudessaan.

Peruutukset Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistoon p. 050 414 3442 tai info.

Lisätietoja

Lisätietoja Aitoon musiikkikurssien käytännön asioista voit lukea Yleisinfo-sivulta. Lisätietoja saa myös Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta, p. 050 414 3442 / 040 702 3470 tai info.

Seuraa kursseja myös Facebookissa!