Uusimman jäsenkirjeen voit lukea tästä.

JÄSENKIRJE 1/2023

Tampereella 24.2.2023

Kevättalven tervehdys Suomen Työväen Musiikkiliitosta!

 

1. AITOON MUSIIKKIKURSSIT 2023

Aitoon musiikkikurssit järjestetään jälleen ensi kesänä 27.6.–4.7.2023 tuttuun tapaan Aitoossa, Pälkäneellä. Ohjelmassa on puhallinleiri, kapellimestarien perus- ja mestarikurssit sekä kuoronjohtokurssi (27.6.–2.7.). Ilmoittautuminen kursseille on alkanut ja on käynnissä 15.5. asti. Kurssien tiedotusta voi seurata osoitteessa www.musiikkiliitto.fi/musiikkikurssit.

2. LAULUN WORKSHOP HELSINGISSÄ 1.4.

Mitä haluat tietää laulamisesta? Helsingissä järjestetään 1.4. laulun workshop, joka sopii kuorolaulajille ja muille äänenkäytöstä kiinnostuneille. Workshopin vetää Musiikin maisteri, oopperalaulaja, laulupedagogi Jutta Holmberg.

Workshopissa keskitytään vapaan ja terveen lauluäänen tuottamiseen ja etsitään kehoyhteyttä laulamiseen erilaisten hengitys- ja ääniharjoitusten kautta. Opittuja asioita liitetään helppoihin kappaleisiin, joita lauletaan yhdessä. Lisäksi koulutuksessa saa vinkkejä esiintymiseen sekä esiintymisjännityksen hallintaan.

Workshop pidetään lauantaina 1.4.2023 klo 11–14 Helsingin suomenkielisen työväenopiston tiloissa. Etäosallistuminen on myös mahdollista, linkki toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse. Läsnäolijoiden maksimimäärä on 50 henkilöä.

Koulutus on osallistujille ilmainen. Ilmoittautumiset 27.3. mennessä. Sähköinen ilmoittautumislomake löytyy STM:n internetsivuilta, www.musiikkiliitto.fi.

Koulutus järjestetään yhteistyössä Suomen Työväen Musiikkiliiton, sen Uudenmaan piirijärjestön ja Helsingin suomenkielisen työväenopiston kanssa.

3. TEKIJÄNOIKEUSWEBINAARI 15.3.

Tarvetta tekijänoikeustietämyksen täydentämiselle? Teosto-aiheinen tekijänoikeuswebinaari tarjolla ke 15.3.2023 klo 16.45–18.15.

Sulasol kutsuu STM:n jäsenet Teams-webinaarina järjestettävään ensimmäiseen Puhtaasti-koulutukseen, jossa keskitytään Teostoon liittyviin tekijänoikeusasioihin!

Koulutus sopii kaikille aiempaan tekijänoikeustietämykseen katsomatta, sillä sisältö räätälöidään ilmoittautuneiden toiveiden mukaan. Luennoinnin sijasta luvassa on vuorovaikutteinen keskustelutilaisuus, joka rakentuu webinaarin fasilitoivan Susanna Kantelisen ja Teoston asiantuntijan, tuotepäällikkö Anne Variksen vuoropuhelulle ja osallistujien kysymyksille. Osallistuminen ei edellytä Sulasolin jäsenyyttä.

Ilmoittaudu ti 7.3. mennessä täyttämällä lomake ja kertomalla sisältötoiveistasi osoitteessa https://bit.ly/puhtaastikoulutus. Saat koulutuksen Teams-linkin automaattisessa ilmoittautumisen kuittauksessa sekä sähköpostitse ilmoittautumisajan päätyttyä.

4. TAMPEREEN SÄVEL

Tampereen Sävel -kuorofestivaali soi jälleen 14.–18.6.2023. Uusi ohjelma on julkaistu osoitteessa www.tamperevocal.fi. Kuorokatselmukseen ilmoittautuminen päättyy 28.2.

Turistikuorot ovat myös tervetulleita tapahtumaan. Tarjolla esiintymismahdollisuus ilmaiskonserttisarjassa, ryhmäalennuksia konsertteihin ja kursseille (-10% ja -20%) sekä mahdollisuus seurata kuorokatselmusta. Lisätietoa: music[at]tampere.fi

5. KULTTUURIKATSELMUS MARRASKUUSSA

Perinteinen veteraanien kulttuurikatselmus järjestetään 18.–19.11.2023 Jyväskylässä. Kyseessä on yhteistyötapahtuma, joka järjestetään nyt seitsemännen kerran. Yhteistyössä ovat STM:n lisäksi mukana Eläkkeensaajien keskusliitto, Eläkeläiset ry, Työväen Näyttämöiden Liitto sekä Työväen Urheiluliitto.

Tapahtuman osanottajien ikäraja on 55 vuotta, ja ryhmissä ikärajan saa alittaa 1/4 ryhmän osanottajista. Kulttuurikatselmuksen lajit jakautuvat kolmeen pääryhmään: musiikki, tanssi ja näyttämötaide. Musiikin lajeja ovat yksinlaulu, lauluryhmät, lauluyhtyeet, kuorot, soitinsolistit, soitinyhtyeet ja orkesterit.

6. TURVALLISEMMAN TILAN PERIAATTEET

Suomen Työväen Musiikkiliitto on julkaissut turvallisemman tilan periaatteet, joita noudatetaan liiton tapahtumissa ja toiminnassa. Turvallisemmilla tiloilla viitataan käytäntöihin, joilla pyritään takaamaan osallistujien fyysinen, henkinen ja sosiaalinen turvallisuudentunne.

Liiton isoimpiin tapahtumiin tullaan jatkossa nimeämään häirintäyhdyshenkilö, jolle voit ilmoittaa mikäli koet, että tapahtumassa on toimittu turvallisemman tilan periaatteiden vastaisesti. Meille voi myös lähettää palautetta sähköpostitse tai ottaa yhteyttä puhelimitse.

Tutustu turvallisemman tilan periaatteisiin liiton internetsivuilla, www.musiikkiliitto.fi. Linkki periaatteisiin löytyy etusivulta.

Kannustamme jäsenryhmiä tutustumaan liiton turvallisemman tilan periaatteisiin ja tarkastelemaan myös ryhmien omaa toimintaa periaatteiden näkökulmasta.

7. NASOMIN UUSI MATKA-APURAHA JOHTAJILLE

Apuraha on tarkoitettu johtajille, jotka matkustavat oman kuoronsa/orkesterinsa kanssa johonkin toiseen Pohjoismaahan. Matkaan lähtevän kuoron/orkesterin on oltava Suomen Työväen Musiikkiliiton (tai muun NASOMin jäsenliiton) jäsen. Matkan tulee edistää pohjoismaista yhteistyötä kuorojen/orkesterien välillä (esim. yhteinen konsertti toisen kuoron/orkesterin/solistin kanssa tai osallistuminen musiikkifestivaaliin jossakin toisessa Pohjoismaassa).

Apurahaa voi saada maksimissaan 1 400 Tanskan kruunua (n. 190 euroa, 16.1.23 kurssilla). Apuraha tulee käyttää matkakulujen (matkat, majoitus) kattamiseen. Apuraha maksetaan vain kuittia vastaan. Matka, johon apuraha käytetään, tulee tehdä hakuajan jälkeen.

Hakuaikoja on vuodessa kaksi: toukokuun loppu (päätös kesäkuussa) ja marraskuun loppu (päätös joulukuussa). Nasom tulee myöntämään enintään neljä apurahaa vuodessa.

Ensimmäisen apurahan hakuaika päättyy 31.5. Lisätietoja musiikkiliiton internetsivuilla, www.musiikkiliitto.fi.

8. TSL-KURSSITUKI 2023

Vuoden 2023 TSL-kurssitukipäätöksistä tiedotetaan jäsenryhmille maaliskuun aikana. Tukea tullaan myöntämään kaikille sitä hakeneille jäsenryhmille ja piirijärjestöille hakemuksen mukaisesti.

Muistutuksena edelleen, että raporteissa ilmoitettavien kulujen on vastattava ryhmän kirjanpidossa olevia tositteita. Jäsenryhmien tulee myös huolehtia siitä, että kurssin kuluina raportoidaan vain hyväksyttäviä kuluja.

TSL-kurssituki on valtionapua ja sen käyttöä valvotaan samoin kuin kaiken muunkin julkisen rahan käyttöä. Toivommekin, että kaikki tukea käyttävät tutustuvat kurssituen ohjeisiin huolellisesti. Tositetarkastuksia tehdään jäsenryhmille edelleen, erityisesti jos viime vuoden kurssien tarkastuksessa on ilmennyt epäselvyyksiä.

Syksyllä on luvassa etäkoulutuksia TSL-tuen käytöstä.

9. YHTEYSTIETOJEN MUUTOKSET

Mikäli jäsenryhmän yhteystiedoissa (puheenjohtaja, taiteellinen johtaja, sihteeri, taloudenhoitaja) on tapahtunut muutoksia tai ryhmän yhteyshenkilö on vaihtunut, pyydämme ilmoittamaan muutoksista liiton toimistoon. Ajantasaiset tiedot voi ilmoittaa internetsivuilta löytyvän lomakkeen kautta: www.musiikkiliitto.fi > STM‐info > jäsenyys > jäsentietolomake. Yhteystiedot voi ilmoittaa myös puhelimitse, sähköpostitse tai kirjeitse.

 

SUOMEN TYÖVÄEN MUSIIKKILIITTO (STM) RY


Sanna-Mari Holma, toiminnanjohtaja
Marjukka Manner, musiikkisihteeri

Hämeenpuisto 33 B 26, 33200 Tampere
info, puh. 050 4143 442
www.musiikkiliitto.fi