Kapellimestarikurssi on tarkoitettu kaikille orkesterinjohdosta kiinnostuneille: kapellimestarina jo toimiville, alan opiskelijoille sekä ylipäätään kapellimestaritaitojen harjaannuttamista haluaville harrastajille.

Kurssin sisältö

Kurssilla opiskellaan kapellimestarin tehtäviin liittyviä eri aihealueita ryhmäopetuksena. Kurssilla johdetaan kurssilaisista itsestään muodostettua soitinyhtyettä. Opetuksen apuna käytetään myös videointia.

Aikaisempi kokemus kapellimestarin tehtävistä ei ole edellytys kurssille osallistumiseen, mutta jonkinasteinen soittajakokemus helpottaa osallistumista.

Huom! Aiemmista tiedoista poiketen kurssin opetus toteutetaan 29.-30.6. etäopetuksena ja 1.-3.7. lähiopetuksena Aitoossa.

Kurssin kouluttaja

Kurssin opettajana on tamperelainen kapellimestari ja kuoronjohtaja Juha Törmä, joka toimii orkesterinjohdon kouluttajana mm. Pirkanmaan Pinna ry:ssä. Pinnan kurssien lisäksi hän on opettanut Puolustusvoimissa kouluttaen soittokuntien apulaiskapellimestareita. Törmä on toiminut aiemmin orkesterinjohdon kouluttajana myös Pirkanmaan ja Jyväskylän ammattikorkeakouluissa.

Lisäopetus

Kurssilaisten on lisämaksusta mahdollista saada opetusta laulussa tai etäopetusta instrumenttiopetuksen soitinvalikoiman soittimissa. Voit valita lisäopetuksen useammassa oppiaineessa, kussakin joko 150 minuuttia tai 90 minuuttia. Tuntipaketti jaetaan 30–60 min mittaisiin oppitunteihin opettajan kanssa sovittavalla tavalla. Etäopetukseen osallistuaksesi tarvitset mukaan jonkin älylaitteen (älypuhelin, tabletti) tai tietokoneen video- ja ääniyhteydellä.

 

Kurssihinnat  
Kapellimestarikurssi 320 €
Kapellimestarikurssi, STM:n jäsenet 280 €
Lisähinnat  
Laulutuntipaketti 150 min (lähiopetus)
100 €
Laulutuntipaketti 90 min (lähiopetus) 65 €
Soittotuntipaketti* 150 min (etäopetus) 80 €
Soittotuntipaketti* 90 min (etäopetus)
50 €


Kurssihinnat sisältävät kapellimestarikurssin opetuksen ja täysihoidon (ruokailut ja majoitus kahden hengen huoneissa Anna Tapion koululla).

* Tuntipaketin soitinvalikoima: huilu, oboe, trumpetti ja lyömäsoittimet. Lue lisää instrumenttiopetus-sivulta! Tuntipaketteihin ei sisälly instrumenttiopetuksen ryhmäopetus.

Kaikkia lisätuntipaketteja on tarjolla rajoitettu määrä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen kurssille on päättynyt, mutta voit tiedustella vapaita kurssipaikkoja STM:n toimistosta, p. 050 414 3442 tai info.

Ilmoittaudu kapellimestarikurssille!

Ilmoittautuminen on sitova. Aitoon musiikkikursseilla on rajallinen määrä paikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssien osanottajille lähetetään kesäkuussa kurssikirje ja lasku kurssimaksusta. Kurssipaikan voi vahvistaa maksamalla kurssilaskun eräpäivään mennessä.

Peruutusehdot

Mikäli kurssin osanottaja joutuu perumaan osallistumisensa pätevistä syistä (ns. force majeure, sairastuminen) ilmoittautumisajan päätyttyä, ei peruutusmaksua veloiteta. Muista syistä peruutusmaksu on 50 €. Peruutukset Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistoon p. 050 414 3442 tai info.

Lisätietoja

Lisätietoja Aitoon musiikkikurssien käytännön asioista voit lukea Yleisinfo-sivulta. Lisätietoja saa myös Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta, p. 050 414 3442 tai info.