Daniel Gordon on Plattsburghin yliopiston musiikin professori. Daniel on opettanut saksofonin soittoa STM:n leirillä vuodesta 2005, jolloin hän vietti ensimmäisen kerran koko lukuvuoden Suomessa pitäen sapattivapaata opetustyöstään USA:ssa.

Hän matkustaa Suomeen joka kesä suomalaisen vaimonsa ja kahden kaksikielisen tyttärensä kanssa. Hän on myös viettänyt Suomessa kolme sapattivuotta, joiden aikana hän on tutkinut suomalaista saksofoni- ja puhallinorkesterikirjallisuutta, ja esiintynyt kapellimestarina ja saksofonistina ympäri Suomea.

Daniel nauttii leiriopettajuudesta paljon, sillä hän jakaa mielellään osaamistaan saksofonista suomalaisille muusikoille. Äläkä murehdi: Daniel puhuu hyvin suomea! Mutta jos haluat harjoitella englantia, saat tunnit englanniksi!

_ _ _

Daniel Gordon is a Professor of Music at the State University of NY at Plattsburgh (USA). He has been the saxophone instructor at the STM leiri since 2005.

He travels to Finland every summer with wife, a native Finn, and two bilingual daughters. He has also spent three separate sabbatical years in Finland, during which time he has done research on Finnish repertory for saxophone and wind bands and performed as a saxophonist and conductor throughout the country.

Daniel enjoys teaching at the STM leiri because he loves sharing his knowledge of the saxophone with Finnish musicians. And don't worry, he speaks Finnish! But you can have your lessons in English if you want to practice!