Etä-Aitoon musiikkikursseilla järjestetään kapellimestarikurssi 23.–28.6.2020.

Kapellimestarikurssi on tarkoitettu kaikille orkesterinjohdosta kiinnostuneille: kapellimestarina jo toimiville, alan opiskelijoille sekä ylipäätään kapellimestaritaitojen harjaannuttamista haluaville harrastajille.

Kurssin sisältö

Kurssi rakentuu sekä ryhmä- että yksilöopetuksesta, minkä johdosta sisällön räätälöinti kurssille osallistuvien taitotason mukaan on mahdollista ja joustavaa. Ryhmäopetusta järjestetään päivittäin (120 min) ja tämän lisäksi on yksityisopetusta.

Kurssilla opiskellaan johtamisen tekniikkaa, partituurianalyysia ja muita kapellimestarin tehtäviin liittyviä aihealueita. Ryhmätunnit mahdollistavat myös tärkeän ajatusten ja ideoiden vaihdon muiden kurssilaisten ja opettajan kesken.

Aikaisempi kokemus kapellimestarin tehtävistä ei ole edellytys kurssille osallistumiseen, mutta jonkinasteinen soittajakokemus helpottaa osallistumista ryhmäopetukseen, joka perustuu partituurien analysointiin ja tehdyistä havainnoista keskustelemiseen. Mahdollisuuksien mukaan käsiteltävien teosten säveltäjiä pyritään saamaan ryhmätunneille vierailijoiksi.

Kurssin kouluttaja

Kurssin opettajana on tamperelainen kapellimestari ja kuoronjohtaja Juha Törmä, joka toimii orkesterinjohdon kouluttajana mm. Pirkanmaan Pinna ry:ssä. Pinnan kurssien lisäksi hän on opettanut Puolustusvoimissa kouluttaen soittokuntien apulaiskapellimestareita. Törmä on toiminut aiemmin orkesterinjohdon kouluttajana myös Pirkanmaan ja Jyväskylän ammattikorkeakouluissa.

Tarvittava laitteisto

Tunnit järjestetään etäopetuksena Zoom-sovelluksen kautta (ohjeita sovelluksen käyttöön ennen kurssia lähetettävässä kurssikirjeessä). Kurssin osanottajalla tulisi olla jokin älylaite (puhelin tai tabletti) tai tietokone video- ja ääniyhteydellä ja mahdollisimman stabiili internetyhteys.

Lisäopetus

Kurssilaisten on mahdollista lisämaksusta saada etäopetuksena yksityistunteja laulussa sekä myös instrumenttiopetuksen soitinvalikoiman soittimissa. Voit valita lisäopetuksen useammassa oppiaineessa, kussakin 180 minuuttia tai 90 minuuttia. Tuntipaketti jaetaan 3060 min mittaisiin oppitunteihin opettajan kanssa sovittavalla tavalla.

Lisämaksusta on mahdollista saada yksityisopetusta sovittamisessa orkesterille tai muille kokoonpanoille (90 min tuntipaketti). Tunneilla voi työstää eteenpäin aiemmin tehtyjä tai aloitettuja sovituksia Timo Lehtovaaran ohjauksessa. Sovitustunteja varten tarvitset tietokoneen video- ja ääniyhteydellä, nuotinkirjoitusohjelman – esim. ilmaisen Musescoren – ja jonkin soittimen omaan työskentelyyn. Jos olet tehnyt sovituksia, lähetä jokin työsi etukäteen katsottavaksi (ohjeet lähettämisestä ennen kurssia lähetettävässä kurssikirjeessä); näin tunneilla päästään heti kiinni oikeisiin asioihin.

 

Kurssihinnat  
Kapellimestarikurssi 220 €
STM:n jäsenryhmien jäsenet
200 €
Lisähinnat  
Tuntipaketti* 180 min
80 €
Tuntipaketti* 90 min
50 €
Sovitustuntipaketti 90 min 50 €


* Tuntipaketin soitinvalikoima: laulu, huilu, oboe, saksofoni, käyrätorvi, trumpetti, pasuuna ja lyömäsoittimet. Lue lisää instrumenttiopetus-sivulta! Tuntipaketteihin ei sisälly instrumenttiopetuksen ryhmäopetus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu kapellimestarikurssille!

Huom! Ilmoittautuminen on päättynyt 8.6.2020. Vapaita kurssipaikkoja (peruutuspaikkoja) voi kysellä Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta, p. 010 322 6644 tai info.

Ilmoittautuminen on sitova. Etä-Aitoon musiikkikursseilla on rajallinen määrä paikkoja ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Kurssien osanottajille lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä kurssikirje ja lasku kurssimaksusta. Kurssipaikan voi vahvistaa maksamalla kurssilaskun eräpäivään mennessä.

Peruutusehdot

Mikäli ilmoittautumisen joutuu perumaan (pätevät syyt perua: force majour, lääkärintodistus) ilmoittautumisajan päätyttyä, on peruutusmaksu 40 €. Peruutukset Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistoon p. 010 322 6644 tai info.

Lisätietoja

Lisätietoja etä-Aitoon musiikkikurssien käytännön asioista voit lukea Yleisinfo-sivulta. Lisätietoja saa myös Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta, p. 010 322 6644 tai info.