STM järjestää koulutuksen kaikille äänenkäytöstä kiinnostuneille. Päivän aikana paneudutaan kehon ja äänen kokonaisuuteen somaattisen, läsnäolevan ja kehollisen lähestymistavan kautta.

Ilmoittaudu tästä

Keho soimaan! -koulutus järjestetään 5.5.2018 10.30-16.00 
Kulttuuritalo Laikussa (Vanha kirjastotalo, Keskustori 4, 33100 Tampere), vain 600 m rautatieasemalta! 

Koulutuksen hinta 35 e STM:n jäsenille (45 e muille). Ilmoittautuminen päättyy 24.4.

 

Koulutuspäivän aikataulu:

10.30-12.00 Keho soimaan!
12.00-13.00 lounastauko (omakustanteinen)
13.00-16.00 Keho soimaan!

Kouluttajina toimivat Katja Harilo ja Johanna Pekkarinen

Aloitamme koulutuspäivän Katja Harilon kanssa. Koulutuksessa lähestymme ihmisen kokonaisuutta ja ääntä sen osana mm. Alexander-tekniikan keinoja käyttäen. Tutkimme eri aistien kautta, miten keho orientoituu tilassa, kokeilemme äänen päästämistä suhteessa tilaan ja sovellamme tätä tila- ja kehotietoisuutta myös yhteismusisointitarkoituksiin.

Lounastauon jälkeen jatkamme CVT-laulunopettaja Johanna Pekkarisen kanssa. Johannan kanssa tutustutaan CVT:n (Complete Vocal Technique eli ’Kokonaisvaltaisen äänenkäytön tekniikka’) perusteisiin. Tekniikka sopii kaikille äänenkäyttäjille ja Johanna osaa ottaa yksittäiset laulajat ihanasti huomioon ryhmän jäsenenä!

 

Katja Harilo on tamperelainen laulun- ja Alexander-tekniikan opettaja. Hän antaa laulun- ja Alexander-tekniikan yksityistunteja ja pitää Alexander-tekniikan ja äänenkäytön koulutusta mm. kuoroille. Lisäksi hän toimii Tampereen Naislaulajien, Tampereen Naislaulajien Seniorikuoro Suvannon, Tampereen Nuorisokuoron ja Kristalli-gospelkuoron johtajana, ja laulaa lähinnä renessanssiohjelmistoa esittävässä Apollo Vocal Ensemble:ssa. Katjan kotisivut: www.alexander-tekniikka.com/

Johanna Pekkarinen on valmistunut ensin liikunnanopettajaksi, mutta vaihtoi alaa ja valmistui Complete Vocal Technique -opettajaksi Kööpenhaminan Complete Vocal Institutesta 2011. Johanna on toiminut laulunopettajana vuodesta 2009 lähtien mm. Taidekoulu Estradilla, Lappeenrannassa, Saarijärven musiikkiopistossa  ja Ala-Keiteleen musiikkiopistossa Äänekoskella. Hän on opettanut yksinlaulua, lauluryhmiä, kuoroja,  ja lisäksi pitänyt puhetekniikan opetusta. Johanna opettaa tällä hetkellä kevyen rytmimusiikin laulajia Keski-Suomen ja Etelä-Karjalan alueella. Johannan kotisivut: shoutcompany.com/

 

Lisätietoja Suomen Työväen Musiikkiliiton toimistosta: infotai puh. 010 322 6644.