Valtakunnalliset Puhallinpäivät pidetään Espoon kulttuurikeskuksessa 13.−15.3.2015. Puhallinpäivien osallistujat pääsevät tapahtumapaikalla kohtaamaan puhallinmusiikista kiinnostuneita ihmisiä ja nauttimaan puhallinmusiikin moninaisuudesta. Espoossa on viikonlopun aikana mahdollista kuulla niin sinfoniaorkesteria, puhallinorkesteria kuin big bandia ja pienempiä kokoonpanojakin.

Tapahtuman osallistujapassin hinta on 85 euroa tai 14.2.2015 jälkeen ilmoittautuville 95 euroa. Passiin kuuluu vapaa sisäänpääsy kaikkiin Espoon puhallinpäivien tapahtumiin, paitsi perjantai-iltaiseen Tapiola Sinfoniettan konserttiin. Tapiola-Sinfonietta esittää perjantaina kolme solistiteosta: Kurt Weillin viulukonserton (sooloviulu: Gordan Nikolić) sekä Ravelin Tziganen ja Ibert’n kamarikonserton (soolosaksofoni: Vincent David). Tapiola Sinfoniettan konserttilipun voi ostaa osallistujapassin tilauksen yhteydessä, jolloin sen hinta on 15 euroa. Sen voi myös varata etukäteen ja maksaa ovella hintaan 20 euroa.

Osallistujapassilla saa myös lounaan lauantaina ja sunnuntaina. Lounas tarjoillaan Espoon Kulttuurikeskuksen ala-aulassa toimivassa Sodexon kahvila-ravintolassa. Kahvila on auki klo 9-18 ja lounasta on tarjolla välillä 11-14.

STM on mukana Puhallinpäivillä näytteilleasettajana. Tapahtumassa on ohjelmistokonsertteja, joissa esitellään puhallinorkesterimusiikkia. Myös STM-musiikin uusimpia teoksia kuullaan konserteissa. Ohjelmistokonsertit alkavat lauantaina klo 9.30 vaikeustason 0-1 ohjelmistolla. Vaikeustasojen 2-4 ohjelmistoa kuullaan hieman myöhemmin klo 11 alkavassa konsertissa ja vaativan tason ohjelmistoa puolestaan klo 13. Lauantai-ilta huipentuu yhteiseen illanviettoon Espoon Kulttuurikeskuksen Louhisalissa.

Lisätietoja tapahtumasta ja esiintyjistä löytyy Puhallinpäivien kotisivuilta osoitteesta www.puhallinpaivat2015.fi.

Espoo odottaa maaliskuussa kaikkia puhaltajia ja puhallinmusiikin ystäviä viettämään yhdessä viikonloppua puhallinmusiikin parissa.