Laivaston soittokunnan kapellimestari, musiikkikomentajakapteeni Pasi-Heikki Mikkola on valittu vuoden 2014 sotilasmuusikoksi. Mikkola on ansioitunut kapellimestarina toimimisen lisäksi säveltäjänä, sovittajana ja valtakunnallisen MILjazz-tapahtuman kehittäjänä.

Pasi-Heikki Mikkola on tehnyt pitkän uran sotilasmuusikkona, kapellimestarina ja soittokunnan päällikkönä. Päätyönsä lisäksi hän on valtakunnallisesti merkittävä säveltäjä ja sovittaja. Luovana muusikkona Mikkola on ansioitunut sotilasmusiikkialalla tekemällä lukuisia sovituksia ja sävellyksiä kaikkien sotilassoittokuntien käyttöön. Mikkolan osaaminen on vakuuttavaa ja työn laatuun voi aina luottaa. Yhtenä viimeisimmistä sovitustöistään hän muun muassa sovitti Hamina Tattoon kaikkien suomalaisten sotilassoittokuntien yhteisesityksenä olleen sotilassoittokuntien perinnemarssin.

Mikkolan työ on ollut esimerkillistä myös sotilasmusiikkialan tapahtumatuotannon rakentamisessa. Hän on kehittänyt MILjazz-tapahtumaa paikallisesta Mikkelin jazz-festivaalista valtakunnalliseksi ja kansalaisten keskuudessa erittäin suosituksi tulleeksi kiertueeksi.

Pasi-Heikki Mikkolan laaja puhallinmusiikin asiantuntemus on tunnettua ja tunnustettua valtakunnallisesti niin puhallinmusiikin ammattilaisten kuin harrastajien keskuudessa. Päällikkönä ja kapellimestarina hän on toiminut yli kaksikymmentä vuotta johtaen Satakunnan sotilassoittokuntaa, Savon sotilassoittokuntaa ja viimeisimmäksi Panssarisoittokuntaa. Nykyisin hän toimii Laivaston soittokunnan kapellimestarina.

Puolustusvoimien henkilöstöpäällikkö kenraaliluutnantti Sakari Honkamaa luovutti Vuoden sotilasmuusikko -palkinnon kapellimestari Pasi-Heikki Mikkolalle 18. marraskuuta 2014 järjestetyssä Sotilasmusiikin perinnepäivän konsertissa Helsingin Musiikkitalossa.

Kenraali Jaakko Valtasen Vuoden sotilasmuusikko -palkinto on jaettu vuodesta 1990 alkaen. Palkinto jaettiin nyt 25. kerran. Palkinto myönnetään suomalaisessa sotilasmusiikissa ansioituneelle puolustusvoimien palveluksessa olevalle henkilölle, myös varusmiehelle. Se voidaan myöntää samoin perustein puolustusvoimien ulkopuoliselle henkilölle.