Uusimman jäsenkirjeen voit lukea tästä. Vanhemmat löydät sivun alaosasta vuosittain ryhmiteltynä.

JÄSENKIRJE 3/2021

Tampereella 7.5.2021

Keväinen tervehdys Suomen Työväen Musiikkiliitosta!


Oheisessa jäsenkirjeessä on tietoa liiton ajankohtaisista asioista.

1. AITOON MUSIIKKIKURSSIEN ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ

Suomen Työväen Musiikkiliitto järjestää jälleen juhannuksen jälkeen Aitoon musiikkikurssit Anna Tapion koululla Aitoossa, Pälkäneellä. Kesäisen koulutustapahtuman ohjelmassa on kursseja niin soittajille, laulajille, johtajille kuin sovittajillekin.

Lähikursseina Aitoossa järjestetään

  • 29.6.–3.7.2021 puhallinyhtyekurssi sekä valmiille kokoonpanoille että yksittäisille puhallinsoittajille, kouluttajina Marja ja Janne Ikonen
  • 29.6.–3.7.2021 kapellimestarikurssi, kouluttajana Juha Törmä
  • 29.6.–3.7.2021 kuoronjohtokurssi kuoronjohtajille ja varajohtajille, kurssille voi tulla myös ilman aiempaa johtamiskokemusta, kouluttajana Markus Yli-Jokipii ja laulunopettajana Leila Saari
  • 29.6.–3.7.2021 kuorosovituskurssi kuorolle ja lauluyhtyeelle sovittamisesta kiinnostuneille, kouluttajana Timo Lehtovaara
  • 1.–3.7.2021 hyvinvointia äänelle -kurssi kuorolaulajille ja muille äänenkäytön kehittämisestä kiinnostuneille laulajille, kouluttajana Katja Harilo

Lisäksi etäopetuksena järjestetään 29.6.–3.7.2021 instrumenttiopetusta puhallin- ja lyömäsoittimissa.

Kurssien ilmoittautuminen on käynnissä. Ilmoittautuminen päättyy 27.5. Kursseille on rajoitettu määrä paikkoja. Seuraamme tiiviisti koronapandemiaan liittyviä suosituksia ja rajoituksia, ja otamme osanottajien terveysturvallisuuden huomioon kurssijärjestelyissä.

STM:n jäsenryhmien jäsenet saavat 40 € alennuksen lähikurssien täysihoitohinnoista. Myös instrumenttiopetuksen tarjoamme jäsenille alennettuun hintaan.

Lisätietoja kursseista löydät kurssien verkkosivuilta. Lisätietoja saa myös STM:n toimistosta: info tai p. 050 414 3442 / 040 702 3470.

Tervetuloa mukaan kursseille laulamaan, soittamaan ja opiskelemaan yhdessä Anna Tapion koulun luonnonläheisessä ja rauhallisessa ympäristössä!

2. STM 100 -MUSIIKKIJUHLA – ENNAKKOILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ!

Suomen Työväen Musiikkiliiton 100-vuotisjuhlatapahtuma järjestetään Tampereella 24.-25.9.2021.

STM 100 -musiikkijuhlan ohjelmaa on jouduttu supistamaan aiempiin suunnitelmiin verrattuna koronapandemiasta johtuen. Koko tapahtuman ohjelma on osin vielä auki, koska siihen vaikuttaa osanottajamäärä ja myös mahdolliset kokoontumisrajoitukset yms. turvatoimet sekä vapaat konserttitilat.

Tapahtumaan osallistuvia jäsenryhmiä pyydetään tekemään 25.5.2021 mennessä ennakkoilmoittautumisen tapahtumaan. Ilmoittautuminen tehdään sähköisellä lomakkeella. Linkki on lähetetty myös sähköpostitse jäsenryhmien yhteyshenkilöille.

Ennakkoilmoittautumisessa annetut tiedot vahvistetaan elokuussa 2021. Tapahtuman alustavaan ohjelmaan voit tutustua em. verkkosivuilla. Myös ennakkoilmoittautumislomakkeella on paljon tietoa tapahtumasta. Tapahtuman lopullinen toteutuminen riippuu koronapandemiaan liittyvistä olosuhteista ja rajoitustoimista sekä tapahtuman osanottajamäärästä.

Tervetuloa juhlimaan Tampereelle!

3. TYÖVÄEN SÄVEL -LEHTI SÄHKÖISENÄ

Työväen Sävel -lehdestä julkaistaan aina painetun lehden lisäksi sähköinen versio pdf-muodossa. Pdf-lehti löytyy liiton internetsivuilta.

Jäsenryhmien on mahdollista saada sähköpostitse tieto pdf-lehden ilmestymisestä, mikäli jäsenryhmä ei halua painettua lehteä ollenkaan tai jos ryhmä haluaa painettua lehteä pienemmän määrän. Ota yhteyttä musiikkiliiton toimistoon, mikäli sähköinen vaihtoehto kiinnostaa!

4. HARRASTAN KOTONA -TOIMINTA

Harrastajamusiikkijärjestöjen yhteinen harrastan kotona -toiminta on päättynyt tältä keväältä. Kevään aikana julkaistut materiaalit ovat kuitenkin edelleen hyödynnettävissä liiton verkkosivuilla.

5. TSL-TUKIPÄÄTÖKSET VUODELLE 2021

Vuoden 2021 TSL-tukea koskevat päätökset on ilmoitettu tukea hakeneiden jäsenryhmien TSL-yhteyshenkilöille sähköpostitse huhtikuun alussa. Mikäli ette ole tukipäätöstä saaneet, otattehan yhteyttä toiminnanjohtaja Sanna-Mari Holmaan (sanna-mari.holma, p. 040 702 3470).

6. STM:N LIITTOKOKOUS

Suomen Työväen Musiikkiliiton sääntömääräinen liittokokous järjestetään Tampereella lauantaina 25.9.2021 kulttuuritalo Laikussa. Kokouskutsu lähetetään jäsenryhmien yhteyshenkilöille sähköpostitse elokuussa.

Jäsenyhdistykset ja piirijärjestöt saavat tehdä esityksiä liittokokoukselle. Esitykset on toimitettava Liiton hallitukselle kirjallisesti (esim. sähköpostilla: info) 1.8.2021 mennessä.

7. PUHALLINORKESTERIEN SM-KILPAILU

Puhallinorkesterien SM-kilpailu järjestetään Tampere-talossa 7.–8.5.2022.

Kilpailu on tarkoitettu kaikille puhallinorkestereille ympäri Suomen, ja sen tavoitteena on edistää suomalaista puhallinorkesteritoimintaa ja puhallinmusiikkia. SM-kilpailun järjestää Tampereen puhallinorkesteriyhdistys ry (Tampu).

SM-kilpailussa on neljä eri sarjaa harrastajaorkestereille (A-, B- ja C-sarjat ja vapaa sarja) sekä ammattisarja. Kilpailun eri sarjoihin osallistuvat orkesterit saavat palautetta tuomaristolta, ja kilpailussa jaetaan raha- ja tunnustuspalkintoja.

Ilmoittautuminen alkaa 1.10.2021 ja päättyy 28.2.2022. Kilpailusäännöt ja ohjeet ilmoittautumiseen sekä kaikki kilpailuun liittyvä tiedotus ja uutisointi löytyy kilpailun internetsivulta.

8. VETERAANIEN KULTTUURIKATSELMUS

Perinteinen veteraanien kulttuurikatselmus järjestetään Kotkassa 20.–21.11.

Kyseessä on yhteistyötapahtuma, joka järjestetään nyt kuudennen kerran. Yhteistyössä ovat STM:n lisäksi mukana Eläkkeensaajien keskusliitto, Eläkeläiset ry, Työväen Näyttämöiden Liitto sekä Työväen Urheiluliitto. Katselmuksen käytännön järjestelyistä vastaa TUL:n Kymenlaakson piiri.

Nimestään huolimatta tapahtuma ei ole tarkoitettu vain eläkeläisille, vaan osanottajien ikäraja on 55 vuotta, ja ryhmissä ikärajan saa alittaa 1/4 ryhmän osanottajista.

Kulttuurikatselmuksen lajit jakautuvat kolmeen pääryhmään: musiikki, tanssi ja näyttämötaide.

Musiikin lajeja ovat
- yksinlaulu
- lauluryhmät (yksiääniset): kaksi tai useampi laulaja
- lauluyhtyeet (moniääniset, 2-10 laulajaa)
- kuorot (moniääniset, yli 10 laulajaa)
- soitinsolistit
- soitinyhtyeet (enintään10 soittajaa)
- orkesterit (yli 10 soittajaa)

Katselmuksessa kaikki esiintyjät saavat kirjallisen palautteen ja osa esiintyjistä saa myös esiintymiskutsun loppunäytökseen. Lisätietoja ja ilmoittautumiset TUL:n verkkosivuilla.

9. TAMPEREEN SÄVEL -FESTIVAALI KESÄKUUSSA

Vokaalimusiikin ystävät yhteen kokoava Tampereen Sävel toteutetaan tänä vuonna maksuttomana verkkofestivaalina. 9.–13.6.2021 järjestettävän virtuaalitapahtuman ohjelma koostuu festivaalin tuottamista vokaalimusiikin taltioinneista, jotka ovat nähtävissä kahden viikon ajan. Lue lisää oheisesta liitteestä!

 

SUOMEN TYÖVÄEN MUSIIKKILIITTO (STM) RY


Sanna-Mari Holma, toiminnanjohtaja
Marjukka Manner, musiikkisihteeri
Soila Takanen, tuotantosihteeri

Hämeenpuisto 33 B 26, 33200 Tampere
info, puh. 050 4143 442
www.musiikkiliitto.fi

 

Jäsenkirjeet vuosittain

2021 2020 2019